Over

IMGP8312-webIk ben Lex Ras, initiatiefnemer van Next Business Model. Ik krijg energie van mensen te inspireren, uit te dagen en te ondersteunen om boven zichzelf uit te stijgen en zo vanuit hun kracht succesvol te worden met wat ze doen. Hierbij werk ik vanuit de overtuiging dat iedereen dingen gedaan heeft waar hij trots op kan en mag wezen. Dingen waar iemand bewezen heeft goed in te zijn, dingen die je kan kwalificeren als sterke punten. Ik streef er na om de sterkten van mensen, teams en organisaties zodanig naar voren te halen dat aanwezige zwakheden irrelevant worden. Want alleen als iedereen vanuit de persoonlijke sterke kanten kan werken en die verder kan ontwikkelen, is succesvol worden en blijven mogelijk. Een uitspraak van Marcus Buckingham vind ik in dit verband erg inspirerend: “Alles wat we leren van fouten zijn de kenmerken van fouten. Als we iets willen leren over succes, moeten we succes bestuderen”.

Professioneel: Ik vind het fijn drukbezette ondernemers en managers, samen met hun teams te ondersteunen, om te werken aan de volgende succesvolle stap voor hun business en organisatie. Ik werk daarvoor met hen aan een snel inzicht in de kracht en mogelijkheden van hun organisatie en business; een nieuw perspectief voor hun organisatie en business, zodat daardoor betere resultaten mogelijk zijn. Motto’s hierbij zijn: 1. zorg dat het op een A4’tje past, 2. vertaal nieuwe inzichten naar de praktijk van drukbezette ondernemers en managers, en 3. betrek zoveel mogelijke alle relevante partijen, dat zorgt voor betrokkenheid!

Privé: Ik ben getrouwd met Tineke, ook een zelfstandig ondernemer. Woon in Leiden, en mijn hobby’s zijn: modelspoor, T’ai Chi en Sudoku’s maken. Om gezond te blijven werk ik aan mijn conditie in de sportschool en fiets ik.

Next Business Model: samenwerken aan verrassende oplossingen voor uw organisatie!